Lørdag 11- Mars 2023 blir det stevne på Grong og vi stiller med utøvere.

For de som ikke har vært med før så er konkurranseformene i Taekwondo kamp og mønster. Dette foregår på følgende måte:

Aldersklasser: Det skiller mellom barn ( tom det året man fyller 12 ), ungdom ( Fra det året man fyller 13 tom året man fyller 14 ), junior ( året man fyller 15 tom 17 år ) og senior ( 18+ ) PS! I mønster må man ha minimum grønt belte.

Kamp: Utøverne skal ha følgende beskyttelsesutstyr: Hjelm ( lånes på stevnet ) Vest ( lånes på stedet ) Sokker elektroniske, leggbeskytter, susp, hansker, armbeskytter og tannbeskytter, dobok/drakt ( personlig utstyr )  For de som skal på stevnet så skal vi bestille i god tid. 

Mønster: Ren og pen dobok/drakt!!

I kamp barn går man kamp mot en motstander i samme klasse ( ca alder og høyde ) det tas hensyn til forskjell i nivå. Kampen er fullkontakt i vest der man har elektroniske sokker som registrerer treff og det er lite trykk som skal til. Spark på vest er det det går i. Det foregår under oppsyn av en kampdommer som er tett på. I Ungdom og junior gjelder også hodetreff ( kun touch og harde spark fører til diskvalifikasjon ) og i tillegg øker trykker som kreves for poeng i vest noe. Kampen foregår på en matte tilsvarende halve treningsrommet vårt ( det er 2 kampringer der i gulvet ). Kampene foregår etter cup-prinsippet der man evt går til semi og finaler om det er mange nok i sin klasse, ellers er det flest seiere som kårer vinner osv.  Før stevnet så har vi kamprelatert trening i de vanlige treningstimene og har planlagt min 2 egne kamptreninger med en veldig god instruktør. Vi kommer tilbake til de treningene. 

I mønster skal man inn på en matte og vise 2 mønster pr runde om det blir flere runder. Man skal da alltid gå det mønsteret man har gradert i sist i forhold til belte og 1 valgfritt mønster i tillegg ( vi anbefaler alltid å gå det neste man skal gradere seg i ). Her blir man bedømt av 3-5 dommere og får en poengsum som gir grunnlag for premiering. Det er viktig å presisere at man må kunne mønsteret ( hjemmetrening ) og her vil vi også ha egne treninger for de som skal på stevnet der vi terper detaljer. Vi kommer tilbake med tidspunkt for disse treningene.

Utøverne har med seg en coach i begge grener som hjelper og veileder på konkurransen ( tett på ) 

Kjøring til stevnet gjør vi sammen og vi er avhengige av at foresatte har mulighet for å kjøre der vi organiserer samkjøring. Vi stiller med personell fra styret og coacher. 

Stevner er alltid en god måte å bli kjent med utøvere på tvers av partier, frivillige i styre og foresatte. Det er gøy og sosialt for alle som er med. Informasjon og påmelding blir via treningene fremover, for foresatte så kan Dere gjerne komme opp i treningsrommet om det er noen spørsmål. Eventuelt ta kontakt med oss / meg.

Vi gleder oss masse til å reise på stevne igjen etter flere år med begrensninger og muligheter. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.