Gradering

Gradering

Gradering er en helt sentral del av taekwondo. Som tegn på graderingen og nivået man er på, vil man med jevne mellomrom få muligheten til å gradere seg og gjennom dette få belte med ny farge. Ansvaret for graderingene er gitt til klubbens Master som sammen med hovedtrener avgjør hvem som skal få prøve å oppnå nytt belte.

I Taekwondo er nivåene delt inn i 10 stk Cup og 10 stk Dan. Graden Cup (10-1) refererer til beltefargene fra hvitt til og med rødt. Dan (1-10) er graderinger innenfor beltefargen svart. Disse nivåene finner du igjen i menypunktene under gradering.

Til hvert belte vil det være et vedtatt pensum som man skal lære seg. Nye graderinger og pensum kommer selvfølgelig alltid i tillegg til det man allerede har gjennomgått ved tidligere graderinger. Derfor vil det være smart å øve/pugge litt jevnlig på alle deler av pensum, og ikke bare det siste man skal gå opp til gradering i. Pensum oppgis også under menypunktene for hvert belte du skal gradere deg til.

Alle utøvere vil normalt kunne gradere seg to ganger i året ved avslutning for sommeren og vinteren. Likevel hender det ofte at noen utøvere ikke anses som klar for neste nivå, og disse vil da få beskjed om dette direkte fra hovedtrener. Dette er ofte en del av den normale læringsprosessen og ikke et tegn på at man ikke kommer til å klare gradering i famtiden.

Pensum for det enkelte beltet (cup/dan) er fra 2013 av passordbeskyttet. Mangler du passord kan du sende epost til styret@stkd.org. Det er KUN aktive medlemmer i STKD som kan få utlevert passord til graderingspensum.